GIFjes leiden tot meer online betrokkenheid

GIFjes zijn hot. Hotter dan ooit tevoren. Wanneer je dacht dat deze rage uit de vorige eeuw niet meer van toepassing was op het heden sla je de plank echt mis. De bewegende of geanimeerde afbeeldingen zijn niet meer van het internet weg te slaan. Hoog tijd dus om aan te haken in de steeds verder groeiende databases van onder andere GIPHY en Tenor

Wat is GIF nou eigenlijk?

GIF is een afkorting van een bestandsformaat. Net zoals jpeg, docx en exe. GIF staat voor graphic interchange format. Een GIF is eigenlijk niets anders dan een bestandsformaat dat een reeks plaatjes achter elkaar aan blijft herhalen, voor altijd. Ken je de dansende banaan van Hyves nog? Ook dat is een voorbeeld van een GIF, en die banaan die danst de hele dag en nacht door. Altijd. Op sociale media en in berichtenservices kun je tegenwoordig ook gewoon gebruik maken van GIFs om reacties te geven of als bericht te versturen, ontzettend leuk natuurlijk. Doordat een GIF een zichzelf herhalende afbeelding is, neemt deze veel minder ruimte in dan een video van dezelfde lengte.

Hoe gaat een GIF werken voor mijn bedrijf?

Het hebben van een goede online presence is ontzettend belangrijk. Vandaag de dag gebeurt er nou eenmaal steeds meer via het internet. Een goede online strategie hoort daarbij. Het hebben van GIFs, die gebruikt kunnen worden op de eigen social media, is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast wordt een GIF altijd gepubliceerd in een database, hierdoor kan iedereen gebruik maken van jouw GIF. Slaat de GIF van jouw bedrijf aan? Dan kan deze ook door anderen worden ingezet voor andere doeleinden en hierdoor zorgen voor een betere naamsbekendheid.

Onderscheid je van je concurrent

Daarnaast zul je vast al wel gemerkt hebben dat lang niet ieder bedrijf zijn eigen GIFs heeft. En dat is logisch. GIFs worden namelijk nog niet zo heel lang echt ingezet als promotiemiddel. Door goede GIFjes te laten maken laat je jouw bedrijfssfeer en bedrijfscultuur zien. Zo kun je nieuwe klanten aan je binden, simpelweg omdat ze een beter gevoel hebben bij jou dan bij de concurrent. Belangrijk is wel dat wanneer je een GIF laat maken deze goed aansluit bij de huidige huisstijl en communicatieuitingen.

Ga voor online succes

Online succes is belangrijk. Hoe beter je online scoort, hoe hoger je omzet. Neem daarom vandaag nog de stap om je eigen GIF te laten maken. Bij Socialgifjes helpen we je graag bij het maken van deze GIFs. We hebben ruime ervaring in het maken van GIFs, beschikken over een eigen studio en kunnen je voorzien van alles wat je maar met een GIF zou willen. Van geanimeerde logo’s tot unieke nieuwe content. Wij helpen je om online nog succesvoller te worden dan dat je al bent.

 

Vraag nu je eigen GIFjes aan!